SOSG golfavdelning består av dig som är medlem och golfintresserad. Vi samlas vid 3 tillfällen per år och spelar en runda tillsammans enligt nedan former.

Vi har 2 matcher på hemmaplan, en på försommaren och en på sensommaren och avslutar säsongen med en match mot våra vänner i Stockholm samt Karlskrona. Ett matchspel över 2 dagar där vi också tar oss tid till en middag med förbrödning och mycket muntrationer.

Då vi tycker om att umgås och spela golf med sällskapsbröder och systrar så ser vi gärna att du hör av dig och håller oss sällskap på golfbanan.

Utöver detta så brukar många av oss även deltaga i Marin Mästerskapens VIP klass (klassen för oss som inte är aktiva i systemet längre) och vi kan verkligen slå ett slag för denna tävling då här träffar vi nya fd kollegor under mycket trevliga former. Brukar gå av stapeln första måndagen efter midsommar och i Västervik.

Hur gör man då för att gå med i golfsektionen?

Enkelt: anmäl dig till eventet via sällskapets bokningssystem eller kontakta mig direkt lars@lundmark.cc

Nedan följer lite information från vår primus golfer: Åke Honken Holmqvist om våra tävlingar och dess historia

SOSG Masters

SOSG Masters härstammar från 1976 då dåvarande C ÖrlBV, ”Revolver”-Jimmy Engblom satte upp ”Örlogsbaschefens Vpr Vårgolf” för de då inom Göteborg garnison verksamma sju (7) förbanden. Fr o m 1988 utvecklades tävlingen till att omfatta alla FM förband inom dåvarande MiloV. Denna tävling, under namnet MarinCup Väst, spelades under 21 år årligen på Hulta GK intill 2008 års tävling varpå tävlingen lades ner. Motivet för detta var att nerdragningarna av FM-etablissementet i vårt närområde nu nått sådan omfattning att tävlingen inte längre var meningsfull – det genomsnittliga årliga deltagandet låg runt ca 75 spelare, men minskade drastiskt från 2008. Dock finns de anrika vandringspriserna kvar i SOSG ägo och utan särskilt mycket samråd beslöts att åtminstone SOSG medlemmar skall ha fortsatt möjlighet att kämpa om desamma inom ramen för den 2009 nyskapade tävlingen med namnet SOSG Masters. Vandringspriserna är sedan 2013 utplacerade i SOSG lokaler ombord S/S Marieholm.

Denna tävling (slagtävling netto och brutto) skall om möjligt spelas på samma dag och bana som MarinCup Väst spelades, d v s på torsdagen i vecka 22, vilket kommer att ske i år. Vi gör dock en ändring i år och det blir att spelet flyttas från Hulta GK till Herrljunga där vår kollega Per Månsson kommer stå som värd. Separat inbjudan kommer via SOSG ordinarie kanaler.

.

SOSG GolfMästerskap

SOSG GolfM spelas sedan 2001 en solig vardag i mitten av augusti. Tävlingen är, liksom ovannämnda SOSG Masters, öppen för alla medlemmar och vi spelar 18 hål slaggolf, netto och brutto, om två vandringspriser. Vandringspriset netto uppsattes ursprungligen 1994 av undertecknad att vara dåvarande 6.minkriavd Vpr Golf för i förbandet ingående personal och som sådant tjänade det intill år 2000 då förbandet avdankades. F o m 2001 är priset permuterat till att vara SOSG Vpr vid dess Mästerskap för medlemmarna.

Här kommer vi spela på Marks GK i år då tävlingen af Wirséns cup kommer spelas på samma bana. Allt för att ge vårt lag en liten extra fördel i denna kamp.
Återkommer om exakt datum samt inbjudan via SOSG enligt ordinarie rutiner.

Golfmatchen om ”Karl Johan af Wirsén Cup”

Matchtävlingen startade 2002 på initiativ från SOSG som även satte upp vandringspriset. Sedan 2005 har tyvärr SOSS uteblivit, men återkom för spel 2018. Som nämnts ovan är det en lagmatch mot övriga en-två SOS och vi spelar efter en modifierad Ryder Cup-modell såtillvida att Dag 1 spelas bäst-/sämstbollar match och Dag 2 spelas singlar match. Under den mellanliggande aftonen genomförs en förbrödrande middag med många klackar ”under däck” med spelarna och delar av värdsällskapets direktion.

2023 års match spelas på MARKS GK och arrangeras av SOSG, tävlingen går av stapeln 3-4 september !

Vissa minimikrav ställs för att bli uttagen till laget. Eftersom det är matchspel bör deltagarna ej ha högre hcp än 18 och får ej ha högre än 22 (-24 ?). Undertecknad lagkapten svarar för uttagning, men principen är att de två bästa netto från SOSG Masters resp. SOSG GolfM är garanterade plats (förutsatt att de fyller nämnda krav) samt att lagkapten därutöver har två ”wild cards” att utdela.

Jag vädjar till alla intresserade att t v sätta ”X” i almanackan för de aktuella speldagarna 3-4 sept.

Marinmästerskapen

Detta går som vanligt i Västervik. Nytt för i år är att de ligger lite tidigare än vanligt.
Tävlingarna går av stapeln den 19 juni och anmäler dig gör du via min golf. Där söker du på MarinM eller så tar du fram Västerviks golfklubb och 19 juni så kommer du rätt.
Är du aktiv inom Navyn så anmäler du dig i Marinklassen annars blir det VIP klassen.

Sponsorer

All verksamhet går att utveckla så om du eller företaget du jobbar i (eller äger) är intresserade av att hjälpa till med denna verksamhet så är vi tacksamma för allt stöd. Hör av dig till mig så berättar jag mer lars@lundmark.cc

SOSG-laget från 2022

SOSG Golfers Hall of Fame