Örlogsbesök av det brittiska hangarfartyget HMS Queen Elizabeth 

Göteborg gästades av HMS Queen Elizabeth under en hel veckas tid mellan 13-21 oktober 2023. 

Programmet var mycket omfattande då det var ett inofficiellt besök av stor betydelse för Sveriges NATO anslutningsprocess. 

En grupp SOSG medlemmar deltog i en förevisning av fartyget med värdar som engagerat visade runt detta imponerande skepp och dess kapacitet som plattform för gemensamma operationer över havet. Medlemmarna uttryckte sin belåtenhet över att komma ombord. 

Sjöofficerssällskapet arrangerade en välkomstmiddag för 12 brittiska officerare och lika många svenska värdar ur SOSG samt Älvsborgs Amfibieregemente.

Gästerna anlände med stridsbåt till s/s Marieholm, vilket satte en extra knorr på tillställningen. Välkomstdrink och mingel på Bar-däck i en vacker höstskymning där SOSG ordförande hälsade välkommen och vi kunde orientera om Sällskapets verksamhet och s/s Marieholms historia i Marinen och SAL. Middag med stjärna avnjöts och det skålades för våra Flottor och ”the King of Sweden”. 

Vi passade på att visa runt i fartyget innan vi återsamlades i Sällskapets Kajuta för kaffe & avec för samkväm och gåvoceremoni, där ”Commander Air” Neil Twigg mottog SOSG sköld och vår ordförande erhöll HMS Queen Elizabeths ”Coat of Arms” under ömsesidiga hedersbetygelser och med ett ”Welcome Back” skildes vi åt vid förliga landgången. 

SOSG får ta emot HMS Queen Elizabeths vapensköld.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *