Rapport från Wirsens Cup

Tidigt på morgonen söndag den 4/9 avgick bilarna med SOSG representationslag golf från Göteborg SOSG mot Carlskrona GK för att tävla mot SOSK och SOSG om den hedervärda titeln af Wirsens Cup

Efter en god lunch på klubben så var det dags för start av tävlingen. Göteborgarna var laddade till tänderna i syfte att spela skjortan av de andra två sällskapen.

Alla gick ut på banan för dag 1 av tävlingen i ett septemberväder som var underbart. Efter 5 timmars spel och alla lagen var inne i klubbhuset kunde vi konstatera att SOSG hade lyckats ta 0,5 poäng under dagen. Det är ett resultat som har utvecklingspotential.

Kvällen ägnades åt en gemensam middag med förbrödring på Sjöofficersmässen i Karlskrona. I vanlig ordning var middagen uppskattad och förbrödringen med beröm godkänd.

Efter en natts vila i golfklubbens stugor vaknade lag Göteborg och Stockholm lite trötta och det är oklart om det berodde på den aktiva förbrödringen kvällen innan eller att det var aningen spartanskt i stugorna.

Golftävlingen fortsatte dag 2 och då var det singeltävlingar i form av matchspel, 1 mot 1.

Med tanke på att Göteborgarna endast hade 0,5 poäng efter dag 1 så behövde vi vinna alla våra 6 matcher.

När alla var inne efter genomfört matchspel i klubbhuset kring lunch på måndagen så kunde vi konstatera att istället för 6 vinster hade vi 6 förluster.

Vinnare av titeln af Wirsens Cup var SOSK tätt följt av SOSS. Ett stort grattis till Karlskronalaget – BZ.

Hemresan gick bra och alla är hemma i hemmets trygga vrå.

Sammanfattningsvis var det två underbara tävlingsdagar i Karlskrona, en mycket trevlig middag anordnad av SOSK och ett behov av fortsatt golfträning för lag Göteborg.

Vi tar nya tag 2023.
Vid Pennan
Tomas Westerling

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *