Segelkronan – Sjöofficerssällskapens marsch 

För ett antal år sedan fick jag en fråga av Hans Josefson, f. d. ordförande i SOSG, om vårt Sällskap hade en egen marsch. Det visade sig att det inte fanns någon sådan. En idé föddes och direktionen tillstyrkte denna men betonade att det borde vara en gemensam marsch för samtliga tre sällskap vilket uppskattades av SOSK och SOSS. En kontakt togs med Marinens Musikkår i Karlskrona och Joakim Berg, stf. chef för MMK då vår idé och våra önskemål presenterades. Initiativet mottogs mycket positivt och han lovade finna en lämplig kompositör.  Undertecknad utsågs enligt överenskommelse till samordnare och kontaktperson för projektet. 

Andreas Hanson, välkänd kompositör och dirigent inom militärmusiken tackade ja till att komponera en marsch som en gåva till Sällskapen.

Verket uruppfördes i en fullsatt salong den 5 april 2024 i Sparresalen i Karlskrona i samband med en konsert för allmänheten. Innan marschen Segelkronan spelades presenterade kompositören tillkomst och tankarna bakom verket.

Redigering av den inspelade konserten pågår. Resultatet läggs ut på sociala medier inom kort. Den kommer även att finnas på SOSG:s hemsida. 

MMK gav en efterföljande lunch för kompositören och representanterna för Sällskapen där också chef och stf. chef för MMK närvarade.   Kompositören Andreas Hanson tackades för generositet och för en mycket uppskattad marsch och fick ta emot gåvor från de tre Sjöofficerssällskapen.

Med kamratliga hälsningar

GMY

Mats Rosendahl

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *